Sos pikantny do sajgonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny do sajgonek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki, czosnek oraz obraną cytrynę drobno posiekaj.

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, cytrynę, pastę z krewetek, sos ostrygowy, cukier, ocet łyżkę wody oraz przyprawę Knorr.

Krok 3

Składniki dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki sos. Teraz dorzuć posiekane papryczki i wymieszaj. Sos możesz podawać nie tylko do sajgonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej