Sos pikantny do sajgonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny do sajgonek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki, czosnek oraz obraną cytrynę drobno posiekaj.

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, cytrynę, pastę z krewetek, sos ostrygowy, cukier, ocet łyżkę wody oraz przyprawę Knorr.

Krok 3

Składniki dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki sos. Teraz dorzuć posiekane papryczki i wymieszaj. Sos możesz podawać nie tylko do sajgonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej