Sos pikantny do sajgonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pikantny do sajgonek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki, czosnek oraz obraną cytrynę drobno posiekaj.

Krok 2

Do miseczki wrzuć czosnek, cytrynę, pastę z krewetek, sos ostrygowy, cukier, ocet łyżkę wody oraz przyprawę Knorr.

Krok 3

Składniki dokładnie zmiksuj, aby powstał gładki sos. Teraz dorzuć posiekane papryczki i wymieszaj. Sos możesz podawać nie tylko do sajgonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pikantny do sajgonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
"Marcinek"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej