Sos pani Helenki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

250 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, przekrój na połówki i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Jabłka połącz z majonezem, śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej