Sos pani Helenki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pani Helenki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

250 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, przekrój na połówki i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Jabłka połącz z majonezem, śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pani Helenki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej