Salsa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.3 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowe ciasto cytrynowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej