Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

0.3 szklanki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej