
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
0.3 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.
Krok 2
Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.
Krok 3
Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.
Krok 4
Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej