Salsa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.3 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej