Salsa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.3 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Chłopski garnek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej