Salsa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa paprykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

0.3 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Paprykę umyj, wydrąż środek, wraz z cebulą drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelnię o grubym dnie wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Dodaj odrobinę oliwy, zalej wodą i gotuj około 30 minut.

Krok 4

Następnie dodaj resztę oliwy, cukier, ocet i sól do smaku. Wymieszaj i duś 5-10 min. Część sosu zmiksuj na patelni, wymieszaj i chwile duś.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej