Składniki
400 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
4 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób, aż do uzyskania elastycznej masy. Jeśli ciasto wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 2
Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm. Wałkując uformuj kształt serca lub wytnij serce z rozwałkowanego ciasta.
Krok 3
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z taką ilością wody aby otrzymany sos miał gęstość keczupu. Dodaj cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Rozsmaruj sos na cieście. Rozłóż pokrojoną w plastry mozzarellę i posyp startym żółtym serem.
Krok 4
Piecz w 230°C aż brzegi ciasta ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej