
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
4 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób, aż do uzyskania elastycznej masy. Jeśli ciasto wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 2
Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm. Wałkując uformuj kształt serca lub wytnij serce z rozwałkowanego ciasta.
Krok 3
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z taką ilością wody aby otrzymany sos miał gęstość keczupu. Dodaj cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Rozsmaruj sos na cieście. Rozłóż pokrojoną w plastry mozzarellę i posyp startym żółtym serem.
Krok 4
Piecz w 230°C aż brzegi ciasta ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej