
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
4 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób, aż do uzyskania elastycznej masy. Jeśli ciasto wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 2
Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm. Wałkując uformuj kształt serca lub wytnij serce z rozwałkowanego ciasta.
Krok 3
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z taką ilością wody aby otrzymany sos miał gęstość keczupu. Dodaj cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Rozsmaruj sos na cieście. Rozłóż pokrojoną w plastry mozzarellę i posyp startym żółtym serem.
Krok 4
Piecz w 230°C aż brzegi ciasta ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































