Gęsty sos paprykowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

289 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 dekagramy

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę paprykę konserwową i cebulę.

Gęsty sos paprykowy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż, dodaj słodką paprykę, podsmaż jeszcze chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Gęsty sos paprykowy - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Gęsty sos paprykowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj majonez, posyp natką pietruszki. Sos paprykowy podawaj do jaj, mięs, ryb

Gęsty sos paprykowy - Krok 4
Tagi:
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    Rewelacyjny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gęsty sos paprykowyGęsty sos paprykowy

Gęsty sos paprykowy z dodatkiem duszonych warzyw i majonezu to smaczna alternatywa dla popularnego sosu pomidorowego. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, które razem stworzą kompozycję, dodającą wyrazistości wielu daniom. Smażenie wydobędzie intensywny smak cebuli i papryki, które z dodatkiem majonezu, koncentratu pomidorowego i przypraw, sprawdzą się do makaronów, mięs, ale także jajek i ryb. Jeśli zależy Ci, by sos zyskał bardziej intensywny aromat, dorzuć do niego świeżą bazylię, oregano, natkę pietruszki czy zioła prowansalskie. Użyj ich również do dekoracji. Przekąski z dodatkiem sosu paprykowego są dobrą propozycją na przyjęcie, ale i codzienną kolację. Serwuj sos także z pieczywem, krakersami, chipsami nachos lub deską serów albo zimnych mięs. Chcesz, aby był nieco pikantniejszy? Dopraw go odrobiną świeżej papryczki chili. Masz ochotę sprawdzić, jak smakuje ten kremowy dodatek? Przygotuj go według podanego przepisu i wykorzystuj przy wielu okazjach. Smacznego!