
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
20 gramów
1 szklanka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Paprykę i szczypiorek bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Mięso połącz z papryką, majonezem, śmietaną i szczypiorkiem.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej