Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 ziaren

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

9 ziaren

2.5 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

400 mililitrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 21.11.2019

    Pikantne jak diabli. Radzę dać szczyptę chili a nie 0.5 nie wiadomo czego ;) dobre ale nie powala.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski sos z ziemniakami i pomidoramiIndyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.