Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

400 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

0.5 łyżeczki

9 ziaren

3 sztuki

2.5 sztuki

5 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 21.11.2019

    Pikantne jak diabli. Radzę dać szczyptę chili a nie 0.5 nie wiadomo czego ;) dobre ale nie powala.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej