Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

438 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 ziaren

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

9 ziaren

2.5 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

400 mililitrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 21.11.2019

    Pikantne jak diabli. Radzę dać szczyptę chili a nie 0.5 nie wiadomo czego ;) dobre ale nie powala.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski sos z ziemniakami i pomidoramiIndyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.