Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

438 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 ziaren

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

9 ziaren

2.5 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

400 mililitrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 21.11.2019

    Pikantne jak diabli. Radzę dać szczyptę chili a nie 0.5 nie wiadomo czego ;) dobre ale nie powala.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski sos z ziemniakami i pomidoramiIndyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.