Kremowy sos z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy sos z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz, wyciągnij pestki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Zmiksuj awokado razem z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną wody mineralnej i winiakiem.

Krok 3

Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sosem sojowym i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy sos z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej