
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz, wyciągnij pestki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj awokado razem z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną wody mineralnej i winiakiem.
Krok 3
Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sosem sojowym i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej