
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz, wyciągnij pestki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj awokado razem z sokiem wyciśniętym z cytryny, odrobiną wody mineralnej i winiakiem.
Krok 3
Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sosem sojowym i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej