Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
50 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce.
Krok 2
Korki i natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Rzodkiewkę połącz z korkami, papryką, natką, majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowy, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej