
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
50 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce.
Krok 2
Korki i natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Rzodkiewkę połącz z korkami, papryką, natką, majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowy, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej