Sos kawalerski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kawalerski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce.

Krok 2

Korki i natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paski.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z korkami, papryką, natką, majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowy, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej