Sos kawalerski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kawalerski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce.

Krok 2

Korki i natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paski.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z korkami, papryką, natką, majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowy, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kawalerski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej