
Składniki
100 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek drobno siekamy. Kostki rozkruszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Sos czosnkowy
Czosnek to składnik, który wydobywa z dań to, co w nich najlepsze – podkreślając ich smak oraz aromat. Nic dziwnego, że zajmuje ważne miejsce w kulinariach niemal całego świata. Wspaniale komponuje się z pieczonymi mięsami, sałatkami czy jako dodatek do zup. Nie inaczej wygląda sytuacja, gdy mowa o sosie czosnkowym z jogurtu naturalnego. Doskonały do grzanek, tortilli, pity i surowych warzyw. Zobacz, jak łatwo się go przyrządza i zdecyduj, do czego dziś dodasz sos czosnkowy na jogurcie.
Dla kogo? Potrawom brakuje charakteru? Czasem trudno jest dobrać odpowiedni rodzaj przypraw i trafić z ich ilością. Dlatego prezentujemy sos czosnkowy – przepis z jogurtem naturalnym, dzięki któremu nie trzeba martwić się o mdły smak potraw. Jest to na tyle uniwersalny i smaczny dip, że z pewnością będziesz go powtarzać, podając do wielu dań obiadowych oraz przystawek, z którymi sos czosnkowy na jogurcie naturalnym będzie się świetnie komponować.
Na jaką okazję? Sos czosnkowy warto serwować szczególnie do przekąsek, takich jak: słone paluszki, paluchy z ciasta francuskiego, chipsy czy krakersy. Żeby go przygotować, potrzebujesz jedynie czosnku, jogurtu i majonezu. Przepis na sos czosnkowy, bazujący na tych składnikach, stanie się przebojem imprez i seansów filmowych.
Czy wiesz, że? Intensywność smaku zależy od ilości ząbków czosnku, które dodasz do sosu czosnkowego na jogurcie. Możesz przecisnąć je przez praskę, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub po prostu posiekać na małe kawałeczki. Sos czosnkowy z jogurtu charakteryzuje się nie tylko wyśmienitym smakiem, ale też kuszącą konsystencją.
Dla urozmaicenia: Sos czosnkowy warto doprawić świeżymi ziołami, takimi jak koperek, bazylia lub pietruszka – aromat będzie wtedy jeszcze bardziej intensywny. Możesz dodać suszone przyprawy, chociażby zioła prowansalskie. Sos czosnkowy z jogurtu naturalnego doskonale komponuje się także z dodatkiem pieprzu cytrynowego. Przed podaniem dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.