Sos sycylijski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sycylijski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

1 pęczek

2 łyżki

1 szklanka

50 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe pokrój. Szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Paprykę zmiel.

Krok 3

Paprykę zmiel, a następnie połącz z pokrojonymi filetami śledziowymi, posiekanym szczypiorkiem, majonezem i śmietaną. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sycylijski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej