Sos jogurtowy - dressing do sałatki: przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Włoski sos jogurtowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski sos jogurtowyWłoski sos jogurtowy

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.