Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoski sos jogurtowy
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.