
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoski sos jogurtowy
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.