
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoski sos jogurtowy
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.