Włoski sos jogurtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski sos jogurtowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej