Sos jogurtowy - dressing do sałatki: przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Włoski sos jogurtowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski sos jogurtowyWłoski sos jogurtowy

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.