
Składniki
1 łyżeczka
0.3 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, a kolendrę posiekaj.
Krok 2
Dodaj mleko kokosowe, sos rybny, sok z limonki oraz cukier. Wszystko razem dobrze wymieszaj.
Krok 3
Marynata nadaje się do każdego rodzaju mięsa oraz pieczenia i smażenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej