Sos kokosowy - przepis na słodko: do deserów | Przepisy.pl pixel

Sos kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.

Krok 2

Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej