Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.
Krok 2
Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej