
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.
Krok 2
Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej