Sos kokosowy - przepis na słodko: do deserów | Przepisy.pl pixel

Sos kokosowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.

Krok 2

Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kokosowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapusta z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej