
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.
Krok 2
Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























