Sos migdałowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos migdałowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz migdały.

Krok 2

Zmiel je, następnie dodaj wodę i miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

Krok 3

Pod koniec miksowania możesz dodać miód w ilości zależnej od Twojego gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej