
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Dodaj jogurt oraz chrzan. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Sos dopraw posiekanym, marynowanym pieprzem oraz sokiem z cytryny. Sos podawaj do serów, jaj i wędlin.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpański sos chrzanowy
Szybki w przygotowaniu sos chrzanowy podawany na zimno, którym urozmaicisz smak wielu potraw. Do jego przyrządzenia potrzebujesz niewiele czasu, wystarczy, że połączysz majonez, sos sałatkowy, jogurt naturalny i chrzan. Pozostaje tylko doprawić całość marynowanym pieprzem, sokiem z cytryny i można podać go do dań głównych lub przekąsek. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z jajkami, wędlinami, jako dodatek do deski serów oraz mięs i ryb. Na mniej formalne okazje można przygotować go do krakersów, chipsów, nachosów lub paluszków chlebowych. Możesz także użyć go do przygotowania hamburgerów, zapiekanek, hot dogów i kanapek. Przepis bardzo łatwo zmodyfikować i dopasować do własnych upodobań. Wolisz bardziej ostry, czy łagodny? Możesz eksperymentować z ilością dodawanego chrzanu, jogurtu i pieprzu, aż znajdziesz wersję, która będzie odpowiadała Ci najbardziej. Sprawdź listę składników, zobacz, czy masz wszystko, czego potrzebujesz i przekonaj się, jak łatwo możesz urozmaicać codzienne posiłki!



































