
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Dodaj jogurt oraz chrzan. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Sos dopraw posiekanym, marynowanym pieprzem oraz sokiem z cytryny. Sos podawaj do serów, jaj i wędlin.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpański sos chrzanowy
Szybki w przygotowaniu sos chrzanowy podawany na zimno, którym urozmaicisz smak wielu potraw. Do jego przyrządzenia potrzebujesz niewiele czasu, wystarczy, że połączysz majonez, sos sałatkowy, jogurt naturalny i chrzan. Pozostaje tylko doprawić całość marynowanym pieprzem, sokiem z cytryny i można podać go do dań głównych lub przekąsek. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z jajkami, wędlinami, jako dodatek do deski serów oraz mięs i ryb. Na mniej formalne okazje można przygotować go do krakersów, chipsów, nachosów lub paluszków chlebowych. Możesz także użyć go do przygotowania hamburgerów, zapiekanek, hot dogów i kanapek. Przepis bardzo łatwo zmodyfikować i dopasować do własnych upodobań. Wolisz bardziej ostry, czy łagodny? Możesz eksperymentować z ilością dodawanego chrzanu, jogurtu i pieprzu, aż znajdziesz wersję, która będzie odpowiadała Ci najbardziej. Sprawdź listę składników, zobacz, czy masz wszystko, czego potrzebujesz i przekonaj się, jak łatwo możesz urozmaicać codzienne posiłki!