Kułaga z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kułaga z jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

80 gramów

3 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagody przebierz, umyj i ugotuj.

Krok 2

Dodaj mąkę rozprowadzoną niewielką ilością wody.

Krok 3

Następnie zagotuj. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kułaga z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w piwie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej