Składniki
null
100 gramów
null
2 łyżki
1 pęczek
null
3 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Piklinga zmiel razem z kaparami.
Krok 3
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w kostkę i usmaż.
Krok 4
Następnie wymieszaj pieczarki z piklingiem.
Krok 5
Dodaj majonez, ketchup i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dopraw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej