
Składniki
null
100 gramów
null
2 łyżki
1 pęczek
null
3 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Piklinga zmiel razem z kaparami.
Krok 3
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w kostkę i usmaż.
Krok 4
Następnie wymieszaj pieczarki z piklingiem.
Krok 5
Dodaj majonez, ketchup i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej