Sos twarogowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos twarogowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 szklanki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr dokładnie wymieszaj z mlekiem, następnie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Sos twarogowy - Krok 1

Krok 2

W moździerzu utrzyj olej z kminkiem, cukrem oraz musztardą.

Sos twarogowy - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sos z twarogiem, dopraw mieszanką musztardy.

Sos twarogowy - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki. Sos poleca się do blinów i racuchów.

Sos twarogowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos twarogowySos twarogowy

Jeśli lubisz placki ziemniaczane i wszelkiego rodzaju kopytka czy kluski, wypróbuj nasz przepis na sos twarogowy. Doskonale smakuje jako dodatek do smażonych dań, a także serwowany jako dip do przekąsek: krakersów albo słupków z warzyw. Połącz twaróg (dowolnego rodzaju, może być np. półtłusty) z sosem carbonara (o delikatnym aromacie wędzonego boczku), ostrą musztardą i kminkiem. Jego ziarna utrzyj w moździerzu razem z olejem i cukrem na gładką pastę – dzięki temu sos będzie bardziej wyrazisty. Sprawdzi się także kminek mielony, ewentualnie odrobina gałki muszkatołowej. Taka mieszanka smaków jest naprawdę udana i świetnie komponuje się z wieloma potrawami. Sos doprawiony świeżą pietruszką, ewentualnie kolendrą albo koperkiem, zyska jeszcze wyrazistszy smak. Tak przygotowany będzie wyśmienitą alternatywą dla twarożku ze śmietaną czy dipu jogurtowego. Przygotuj go, sprawdź, jak smakuje i znajdź do niego jak najwięcej zastosowań! Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.