Sos z twarogu na ciepło - twarogowy: z białego sera | Przepisy.pl pixel

Sos twarogowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 szklanki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr dokładnie wymieszaj z mlekiem, następnie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Sos twarogowy - Krok 1

Krok 4

Na końcu dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki. Sos poleca się do blinów i racuchów.

Sos twarogowy - Krok 4

Krok 3

W misce wymieszaj sos z twarogiem, dopraw mieszanką musztardy.

Sos twarogowy - Krok 3

Krok 2

W moździerzu utrzyj olej z kminkiem, cukrem oraz musztardą.

Sos twarogowy - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos twarogowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos oliwkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos twarogowySos twarogowy

Jeśli lubisz placki ziemniaczane i wszelkiego rodzaju kopytka czy kluski, wypróbuj nasz przepis na sos twarogowy. Doskonale smakuje jako dodatek do smażonych dań, a także serwowany jako dip do przekąsek: krakersów albo słupków z warzyw. Połącz twaróg (dowolnego rodzaju, może być np. półtłusty) z sosem carbonara (o delikatnym aromacie wędzonego boczku), ostrą musztardą i kminkiem. Jego ziarna utrzyj w moździerzu razem z olejem i cukrem na gładką pastę – dzięki temu sos będzie bardziej wyrazisty. Sprawdzi się także kminek mielony, ewentualnie odrobina gałki muszkatołowej. Taka mieszanka smaków jest naprawdę udana i świetnie komponuje się z wieloma potrawami. Sos doprawiony świeżą pietruszką, ewentualnie kolendrą albo koperkiem, zyska jeszcze wyrazistszy smak. Tak przygotowany będzie wyśmienitą alternatywą dla twarożku ze śmietaną czy dipu jogurtowego. Przygotuj go, sprawdź, jak smakuje i znajdź do niego jak najwięcej zastosowań! Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.