Sos cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię obierz cienko i potnij w małą kostkę.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, oprósz solą i duś na małym ogniu, do chwili gdy składniki zmiękną.

Krok 4

Zestaw z ognia, zmiksuj i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej