Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię obierz cienko i potnij w małą kostkę.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, oprósz solą i duś na małym ogniu, do chwili gdy składniki zmiękną.
Krok 4
Zestaw z ognia, zmiksuj i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Szybka zalewajka
30 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej