Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz chrzan i zetrzyj na tarce. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i zetrzyj jabłko. Jajko ugotuj na twardo i drobno posiekaj białko z jajka.
Krok 2
Chrzan wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, startym jabłkiem i posiekanym białkiem z jajka.
Krok 3
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną, cukrem i solą.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej