Sos chrzanowo – jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowo – jabłkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz chrzan i zetrzyj na tarce. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i zetrzyj jabłko. Jajko ugotuj na twardo i drobno posiekaj białko z jajka.

Krok 2

Chrzan wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, startym jabłkiem i posiekanym białkiem z jajka.

Krok 3

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną, cukrem i solą.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej