Sos chrzanowo – jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowo – jabłkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz chrzan i zetrzyj na tarce. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i zetrzyj jabłko. Jajko ugotuj na twardo i drobno posiekaj białko z jajka.

Krok 2

Chrzan wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, startym jabłkiem i posiekanym białkiem z jajka.

Krok 3

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną, cukrem i solą.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej