
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz chrzan i zetrzyj na tarce. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i zetrzyj jabłko. Jajko ugotuj na twardo i drobno posiekaj białko z jajka.
Krok 2
Chrzan wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, startym jabłkiem i posiekanym białkiem z jajka.
Krok 3
Żółtko rozetrzyj ze śmietaną, cukrem i solą.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej