Sos chrzanowo – jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowo – jabłkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz chrzan i zetrzyj na tarce. Wyciśnij sok z cytryny. Obierz i zetrzyj jabłko. Jajko ugotuj na twardo i drobno posiekaj białko z jajka.

Krok 2

Chrzan wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, startym jabłkiem i posiekanym białkiem z jajka.

Krok 3

Żółtko rozetrzyj ze śmietaną, cukrem i solą.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowo – jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej