SPAGETTI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SPAGETTI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

8

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy nasze gotowanie. Na patelnie dajemy ok. 3 łyżki oleju i mięso mielone. Przyprawiamy je papryką słodka i ostrą (nie za dużo) pieprz oraz rosołek Winiary. Wszystko podlewamy odrobiną wody.

Krok 2

Następnie blenderujemy bądź siekamy na bardzo drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Teraz czas na pomidorki. Ja obrałam je ze skórki i pokroiłam. Następnie dajemy do osobnego garnka i podlewamy ok 1/2 szklanki wody. Pomidory albo zgniatamy albo blenderujemy i solimy. Gdy się zagotują zbieramy tzw. szumowinę, a następnie dodajemy do mięsa. Moje pomidorki były bardzo słodkie i łagodne więc do mięsa dodałam jeszcze trochę ketchupu pikantnego.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy na makaron. Po zagotowaniu się wody dodajemy makaron i gotujemy ok 20 minut. Następnie makaron przelewamy zimną wodą czyli hartujemy. Makaron wykładamy na talerz i dajemy mięso z sosem I gotowe nic tylko zajadać. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej