
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tak więc zaczynamy nasze gotowanie. Na patelnie dajemy ok. 3 łyżki oleju i mięso mielone. Przyprawiamy je papryką słodka i ostrą (nie za dużo) pieprz oraz rosołek Winiary. Wszystko podlewamy odrobiną wody.
Krok 2
Następnie blenderujemy bądź siekamy na bardzo drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Teraz czas na pomidorki. Ja obrałam je ze skórki i pokroiłam. Następnie dajemy do osobnego garnka i podlewamy ok 1/2 szklanki wody. Pomidory albo zgniatamy albo blenderujemy i solimy. Gdy się zagotują zbieramy tzw. szumowinę, a następnie dodajemy do mięsa. Moje pomidorki były bardzo słodkie i łagodne więc do mięsa dodałam jeszcze trochę ketchupu pikantnego.
Krok 3
W międzyczasie gotujemy osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy na makaron. Po zagotowaniu się wody dodajemy makaron i gotujemy ok 20 minut. Następnie makaron przelewamy zimną wodą czyli hartujemy. Makaron wykładamy na talerz i dajemy mięso z sosem I gotowe nic tylko zajadać. SMACZNEGO!!!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej