SPAGETTI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SPAGETTI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

9

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy nasze gotowanie. Na patelnie dajemy ok. 3 łyżki oleju i mięso mielone. Przyprawiamy je papryką słodka i ostrą (nie za dużo) pieprz oraz rosołek Winiary. Wszystko podlewamy odrobiną wody.

Krok 2

Następnie blenderujemy bądź siekamy na bardzo drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Teraz czas na pomidorki. Ja obrałam je ze skórki i pokroiłam. Następnie dajemy do osobnego garnka i podlewamy ok 1/2 szklanki wody. Pomidory albo zgniatamy albo blenderujemy i solimy. Gdy się zagotują zbieramy tzw. szumowinę, a następnie dodajemy do mięsa. Moje pomidorki były bardzo słodkie i łagodne więc do mięsa dodałam jeszcze trochę ketchupu pikantnego.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy na makaron. Po zagotowaniu się wody dodajemy makaron i gotujemy ok 20 minut. Następnie makaron przelewamy zimną wodą czyli hartujemy. Makaron wykładamy na talerz i dajemy mięso z sosem I gotowe nic tylko zajadać. SMACZNEGO!!!

1

Opinie o przepisie

  • King

    King , 10.09.2021

    Bardzo dobre!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SPAGETTI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej