SPAGETTI

Autor: It's Yummy

ratingratingratingratingrating

7

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 kilogram

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy nasze gotowanie. Na patelnie dajemy ok. 3 łyżki oleju i mięso mielone. Przyprawiamy je papryką słodka i ostrą (nie za dużo) pieprz oraz rosołek Winiary. Wszystko podlewamy odrobiną wody.

Krok 2

Następnie blenderujemy bądź siekamy na bardzo drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Teraz czas na pomidorki. Ja obrałam je ze skórki i pokroiłam. Następnie dajemy do osobnego garnka i podlewamy ok 1/2 szklanki wody. Pomidory albo zgniatamy albo blenderujemy i solimy. Gdy się zagotują zbieramy tzw. szumowinę, a następnie dodajemy do mięsa. Moje pomidorki były bardzo słodkie i łagodne więc do mięsa dodałam jeszcze trochę ketchupu pikantnego.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy na makaron. Po zagotowaniu się wody dodajemy makaron i gotujemy ok 20 minut. Następnie makaron przelewamy zimną wodą czyli hartujemy. Makaron wykładamy na talerz i dajemy mięso z sosem I gotowe nic tylko zajadać. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej