Sos krakowski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos krakowski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka przetrzyj przez sito.

Krok 2

Natkę drobno posiekaj.

Krok 3

Żółtka połącz z majonezem, śmietaną, ketchupem, musztardą i natką pietruszki

Krok 4

Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem, cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej