Sos krakowski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos krakowski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka przetrzyj przez sito.

Krok 2

Natkę drobno posiekaj.

Krok 3

Żółtka połącz z majonezem, śmietaną, ketchupem, musztardą i natką pietruszki

Krok 4

Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem, cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej