Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso na średnim ogniu mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 2

Dodaj pieczarki pokrojone na plasterki, przecier pomidorowy, przyprawę Delikat. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej