
Składniki
400 gramów
1 szczypta
200 gramów
500 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso na średnim ogniu mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Dodaj pieczarki pokrojone na plasterki, przecier pomidorowy, przyprawę Delikat. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej