Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso na średnim ogniu mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 2

Dodaj pieczarki pokrojone na plasterki, przecier pomidorowy, przyprawę Delikat. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej