Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso na średnim ogniu mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 2

Dodaj pieczarki pokrojone na plasterki, przecier pomidorowy, przyprawę Delikat. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej