Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso na średnim ogniu mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 2

Dodaj pieczarki pokrojone na plasterki, przecier pomidorowy, przyprawę Delikat. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy z mięsem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
SPAGETTI
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej