
Składniki
1 sztuka
2 opakowania
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
10 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na kawałki i zmiksuj z posiekaną drobno cebulą, czosnkiem i sokiem wyciśniętym z limonki.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kostki papryczki chili, przyprawy i świeżą kolendrę, miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
Krok 3
Teksańską salsę udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej