
Składniki
1 sztuka
2 opakowania
1 szczypta
0.5 sztuki
2 sztuki
10 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na kawałki i zmiksuj z posiekaną drobno cebulą, czosnkiem i sokiem wyciśniętym z limonki.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kostki papryczki chili, przyprawy i świeżą kolendrę, miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
Krok 3
Teksańską salsę udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej