Placuszki z łososiem wędzonym - placki łososiowe | Przepisy.pl pixel

Placki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

484 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

40 mililitrów

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).

Krok 2

Posiekaj rybę, a cukinię zetrzyj na tarce. Dodaj je do wystudzonych ziemniaków, wraz z koperkiem i jajkiem. Całość dopraw pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Krok 3

Z powstałej masy formuj okrągłe kotleciki placuszki i obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 4

Smaż je na wolnym ogniu do momentu, gdy będą rumiane.

Krok 5

Przygotuj dip czosnkowy: Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie jajko z czosnkiem zmiksuj za pomocą blendera. Powoli wtłaczaj oliwę z oliwek, cały czas miksując.

Krok 6

Na koniec dopraw sos posiekaną natką pietruszki. Gotowe placuszki podawaj na ciepło lub zimno, z dipem czosnkowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszone warzywa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z łososiemPlacki z łososiem

Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).