Placki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

259 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

40 mililitrów

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).

Krok 2

Posiekaj rybę, a cukinię zetrzyj na tarce. Dodaj je do wystudzonych ziemniaków, wraz z koperkiem i jajkiem. Całość dopraw pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Krok 3

Z powstałej masy formuj okrągłe kotleciki placuszki i obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 4

Smaż je na wolnym ogniu do momentu, gdy będą rumiane.

Krok 5

Przygotuj dip czosnkowy: Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie jajko z czosnkiem zmiksuj za pomocą blendera. Powoli wtłaczaj oliwę z oliwek, cały czas miksując.

Krok 6

Na koniec dopraw sos posiekaną natką pietruszki. Gotowe placuszki podawaj na ciepło lub zimno, z dipem czosnkowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej