Placki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

481 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

40 mililitrów

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).

Krok 2

Posiekaj rybę, a cukinię zetrzyj na tarce. Dodaj je do wystudzonych ziemniaków, wraz z koperkiem i jajkiem. Całość dopraw pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Krok 3

Z powstałej masy formuj okrągłe kotleciki placuszki i obtaczaj je w bułce tartej.

Krok 4

Smaż je na wolnym ogniu do momentu, gdy będą rumiane.

Krok 5

Przygotuj dip czosnkowy: Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie jajko z czosnkiem zmiksuj za pomocą blendera. Powoli wtłaczaj oliwę z oliwek, cały czas miksując.

Krok 6

Na koniec dopraw sos posiekaną natką pietruszki. Gotowe placuszki podawaj na ciepło lub zimno, z dipem czosnkowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z łososiemPlacki z łososiem

Ziemniaki ugotuj i odcedź. Następnie dodaj mleko, masło i ubij puree (możesz użyć również ziemniaków pozostałych np. po obiedzie).