Zapiekanka śląska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka śląska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

376 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

619 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.

Zapiekanka śląska - Krok 1

Krok 2

Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.

Zapiekanka śląska - Krok 2

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.

Zapiekanka śląska - Krok 3

Krok 4

Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego. Filety z ryby dopraw przyprawą Knorr i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.

Zapiekanka śląska - Krok 4

Krok 5

Udekoruj świeżą pietruszką.

Zapiekanka śląska - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • MaMi Style

    MaMi Style , 12.11.2020

    mega pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Re gine

    Re gine , 05.12.2018

    Wygląda na to, że jutro będę miała pyszny obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka śląskaZapiekanka śląska

Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.