Zapiekanka śląska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka śląska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

361 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

453 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

567 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.

Zapiekanka śląska - Krok 1

Krok 2

Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.

Zapiekanka śląska - Krok 2

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.

Zapiekanka śląska - Krok 3

Krok 4

Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego. Filety z ryby dopraw przyprawą do ryb i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.

Zapiekanka śląska - Krok 4

Krok 5

Udekoruj świeżą pietruszką.

Zapiekanka śląska - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • MaMi Style

    MaMi Style , 12.11.2020

    mega pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Re gine

    Re gine , 05.12.2018

    Wygląda na to, że jutro będę miała pyszny obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka śląska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej