Składniki
1 szklanka
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
25 dekagramów
0.5 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.
Krok 3
Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego. Filety z ryby dopraw przyprawą do ryb i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.
Krok 5
Udekoruj świeżą pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej