Zapiekanka śląska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

350 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

422 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

513 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.

Zapiekanka śląska - Krok 1

Krok 2

Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.

Zapiekanka śląska - Krok 2

Krok 3

Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.

Zapiekanka śląska - Krok 3

Krok 4

Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego.

Zapiekanka śląska - Krok 4

Krok 5

Filety z ryby dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikt Knorr i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.

Zapiekanka śląska - Krok 5

Krok 6

Udekoruj świeżą pietruszką.

Zapiekanka śląska - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Re gine

    Re gine

    Wygląda na to, że jutro będę miała pyszny obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej