Składniki
25 dekagramów
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dołącz pokrojone w paski papryki, pomidory i zielony groszek.
Krok 3
Ryż ugotuj na sypko i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Przełóż wszystko na przykład do naczynia żaroodpornego. Filety z ryby dopraw przyprawą Knorr i ułóż na zapiekance. Piecz w piekarniku przez 25 minut.
Krok 5
Udekoruj świeżą pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka śląska
Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż cebulę i czosnek na rozgrzanym oleju.