Składniki
null
2 łyżki
null
null
1 pęczek
10 gramów
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, przekrój wzdłuż, usuń pestki i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rzodkiewkę oczyść, opłucz, pokrój w półplasterki i połącz z majonezem.
Krok 3
Dodaj śmietanę, ogórki i posiekany koperek. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Włoskie penne z mozzarellą
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej