Składniki
null
null
1 pęczek
null
50 mililitrów
1 szklanka
100 gramów
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki wypestkuj i pokrój w paski.
Krok 2
Natkę pietruszki drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem cytrynowym.
Krok 3
Następnie połącz z majonezem, winem, rozdrobnionymi sardynkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej