Sos z sardynek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z sardynek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

1 pęczek

null

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki wypestkuj i pokrój w paski.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem cytrynowym.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, winem, rozdrobnionymi sardynkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Grillowane żeberka BBQ
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej