
Składniki
null
null
1 pęczek
null
50 mililitrów
1 szklanka
100 gramów
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki wypestkuj i pokrój w paski.
Krok 2
Natkę pietruszki drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem cytrynowym.
Krok 3
Następnie połącz z majonezem, winem, rozdrobnionymi sardynkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej