Sos z sardynek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z sardynek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 pęczek

null

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki wypestkuj i pokrój w paski.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem cytrynowym.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, winem, rozdrobnionymi sardynkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z sardynek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej