Sos z sardynek

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0

0

1 pęczek

0

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki wypestkuj i pokrój w paski.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem cytrynowym.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, winem, rozdrobnionymi sardynkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej