Sos łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez z wódką, śmietaną i musztardą.

Sos łososiowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój łososia i korniszony w kostkę. Następnie dodaj do bazy sosu.

Sos łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Sos łososiowy podawaj do ryb i jaj.

Sos łososiowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos łososiowySos łososiowy

Jeśli lubisz wędzonego łososia, ale szukasz sposobu na jego oryginalne podanie, przygotuj wyborny sos łososiowy. Ryba ta ma delikatny smak, dlatego świetnie nadaje się jako dodatek nie tylko do różnego rodzaju sałatek, makaronów czy tart. Bazę proponowanego sosu stanowi mieszanka majonezu oraz kwaśnej śmietany 36%, które są połączone z pikantnym smakiem musztardy. Dokładnie wymieszaj składniki, aby stworzyły jednolitą masę o gładkiej konsystencji. Łososia oraz korniszony pokrój w drobną kostkę. Wybieraj twardsze ogórki, o niewielkiej zawartości wody w środku, dzięki czemu całość nie stanie się zbyt rzadka – ich smak dobrze skomponuje się z łososiem. Wszystkie składniki dopraw według uznania – świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Sos łososiowy wspaniale będzie się komponował jako dodatek do pieczonych i grillowanych ryb, jajek w koszulkach lub wytrawnych tartinek. Jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż kilkanaście minut – koniecznie wypróbuj przy najbliższej okazji!