
Składniki
30 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez z wódką, śmietaną i musztardą.

Krok 2
Pokrój łososia i korniszony w kostkę. Następnie dodaj do bazy sosu.

Krok 3
Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Sos łososiowy podawaj do ryb i jaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos łososiowy
Jeśli lubisz wędzonego łososia, ale szukasz sposobu na jego oryginalne podanie, przygotuj wyborny sos łososiowy. Ryba ta ma delikatny smak, dlatego świetnie nadaje się jako dodatek nie tylko do różnego rodzaju sałatek, makaronów czy tart. Bazę proponowanego sosu stanowi mieszanka majonezu oraz kwaśnej śmietany 36%, które są połączone z pikantnym smakiem musztardy. Dokładnie wymieszaj składniki, aby stworzyły jednolitą masę o gładkiej konsystencji. Łososia oraz korniszony pokrój w drobną kostkę. Wybieraj twardsze ogórki, o niewielkiej zawartości wody w środku, dzięki czemu całość nie stanie się zbyt rzadka – ich smak dobrze skomponuje się z łososiem. Wszystkie składniki dopraw według uznania – świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Sos łososiowy wspaniale będzie się komponował jako dodatek do pieczonych i grillowanych ryb, jajek w koszulkach lub wytrawnych tartinek. Jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż kilkanaście minut – koniecznie wypróbuj przy najbliższej okazji!