Sos łososiowy - prosty przepis z łososia wędzonego | Przepisy.pl pixel

Sos łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez z wódką, śmietaną i musztardą.

Sos łososiowy - Krok 1

Krok 2

Pokrój łososia i korniszony w kostkę. Następnie dodaj do bazy sosu.

Sos łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Sos łososiowy podawaj do ryb i jaj.

Sos łososiowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos marsala
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos łososiowySos łososiowy

Jeśli lubisz wędzonego łososia, ale szukasz sposobu na jego oryginalne podanie, przygotuj wyborny sos łososiowy. Ryba ta ma delikatny smak, dlatego świetnie nadaje się jako dodatek nie tylko do różnego rodzaju sałatek, makaronów czy tart. Bazę proponowanego sosu stanowi mieszanka majonezu oraz kwaśnej śmietany 36%, które są połączone z pikantnym smakiem musztardy. Dokładnie wymieszaj składniki, aby stworzyły jednolitą masę o gładkiej konsystencji. Łososia oraz korniszony pokrój w drobną kostkę. Wybieraj twardsze ogórki, o niewielkiej zawartości wody w środku, dzięki czemu całość nie stanie się zbyt rzadka – ich smak dobrze skomponuje się z łososiem. Wszystkie składniki dopraw według uznania – świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Sos łososiowy wspaniale będzie się komponował jako dodatek do pieczonych i grillowanych ryb, jajek w koszulkach lub wytrawnych tartinek. Jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż kilkanaście minut – koniecznie wypróbuj przy najbliższej okazji!