
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
null
null
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
Krok 2
Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie
Krok 3
Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.
Krok 4
Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej