Meksykański sos do tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański sos do tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

null

null

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.

Krok 2

Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie

Krok 3

Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.

Krok 4

Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej