Meksykański sos do tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański sos do tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

null

null

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.

Krok 2

Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie

Krok 3

Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.

Krok 4

Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański sos do tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pad Thai
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej