PRZEPISY.PL

Meksykański sos do tortilli

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • marchewka1 szt
  • pomidor1 szt
  • pieprz
  • czerwona papryka1 szt
  • sól
  • oregano
  • zielona papryka1 szt
  • papryczka chilli
  • kolendra
  • goździki
  • ząbki czosnku2 szt
  • oliwa
  • Krok 1

    Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
  • Krok 2

    Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie
  • Krok 3

    Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.
  • Krok 4

    Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

168
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
46
osób dodało do Mniamlisty
15''
5
Łatwe
67
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
30''
3
Łatwe