Zupa z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

275 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

329 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

150 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj. Pora pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Kapustę pokrój w paseczki.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej i smaż wszystkie warzywa ok 5 minut.

Krok 3

Dodaj Kurkumę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4

Wlej 1,5l ciepłej wody, dodaj kostki Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 30 minut aż zupa będzie gotowa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy pęczek posiekanej natki pietruszki. Zupę możesz również doprawić szczyptą chili.

1

Opinie o przepisie

  • ps_user ps_user

    ps_user ps_user , 12.01.2021

    Bardzo dobra. Moja modyfikacja to, ugotowanie na piersi z kurczaka i jak zmięknie poszarpanie na drobne włókna i do zupy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kapustyZupa z kapusty

Klasyczna zupa kapuściana gości w naszych domach już od dawna. Jeśli jednak do tej pory nie miałeś okazji przyrządzić jej samodzielnie, to warto, abyś miał pod ręką ten nieskomplikowany przepis na smacznie danie! Z jego pomocą zrobienie kapuścianej potrawy będzie nie tylko błyskawiczne, ale i przyjemne.

Dla kogo?

Potrawa z kapusty będzie idealną opcją dla osób lubiących dania tradycyjne, stworzone ze składników łatwo dostępnych i nieskomplikowanych. Przepis przypadnie do gustu także wielbicielom wszelkiego rodzaju zup!

Na jaką okazję?

Warzywna zupa to świetna propozycja na chłodniejsze dni.

Czy wiesz, że?

W ciągu ubiegłego wieku z terenów Stanów Zjednoczonych zniknęło aż 80 odmian kapusty, groszku i pomidora. Oznacza to, że tak ograniczona liczba gatunków jest bardziej podatna na działanie szkodników oraz niepożądanych zmian klimatycznych.

Dla urozmaicenia:

Dopraw zupę przyprawami lubianymi przez Ciebie i Twoich domowników. Możesz dodać do niej zarówno klasyczne zioła, takie jak majeranek czy bazylia, ale też ostrzejsze dodatki, na przykład chili.