
Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
150 gramów
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj. Pora pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Kapustę pokrój w paseczki.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej i smaż wszystkie warzywa ok 5 minut.
Krok 3
Dodaj Kurkumę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Wlej 1,5l ciepłej wody, dodaj kostki Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 30 minut aż zupa będzie gotowa.

Dobra rada:
Dodaj do zupy pęczek posiekanej natki pietruszki. Zupę możesz również doprawić szczyptą chili.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z kapusty
Klasyczna zupa kapuściana gości w naszych domach już od dawna. Jeśli jednak do tej pory nie miałeś okazji przyrządzić jej samodzielnie, to warto, abyś miał pod ręką ten nieskomplikowany przepis na smacznie danie! Z jego pomocą zrobienie kapuścianej potrawy będzie nie tylko błyskawiczne, ale i przyjemne.
Dla kogo?
Potrawa z kapusty będzie idealną opcją dla osób lubiących dania tradycyjne, stworzone ze składników łatwo dostępnych i nieskomplikowanych. Przepis przypadnie do gustu także wielbicielom wszelkiego rodzaju zup!
Na jaką okazję?
Warzywna zupa to świetna propozycja na chłodniejsze dni.
Czy wiesz, że?
W ciągu ubiegłego wieku z terenów Stanów Zjednoczonych zniknęło aż 80 odmian kapusty, groszku i pomidora. Oznacza to, że tak ograniczona liczba gatunków jest bardziej podatna na działanie szkodników oraz niepożądanych zmian klimatycznych.
Dla urozmaicenia:
Dopraw zupę przyprawami lubianymi przez Ciebie i Twoich domowników. Możesz dodać do niej zarówno klasyczne zioła, takie jak majeranek czy bazylia, ale też ostrzejsze dodatki, na przykład chili.