Zupa z kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

187 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

150 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj. Pora pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Kapustę pokrój w paseczki.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej i smaż wszystkie warzywa ok 5 minut.

Krok 3

Dodaj Kurkumę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4

Wlej 1,5l ciepłej wody, dodaj kostki Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 30 minut aż zupa będzie gotowa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy pęczek posiekanej natki pietruszki. Zupę możesz również doprawić szczyptą chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kapustyZupa z kapusty

Klasyczna zupa kapuściana gości w naszych domach już od dawna. Jeśli jednak do tej pory nie miałeś okazji przyrządzić jej samodzielnie, to warto, abyś miał pod ręką ten nieskomplikowany przepis na smacznie danie! Z jego pomocą zrobienie kapuścianej potrawy będzie nie tylko błyskawiczne, ale i przyjemne.

Dla kogo?

Potrawa z kapusty będzie idealną opcją dla osób lubiących dania tradycyjne, stworzone ze składników łatwo dostępnych i nieskomplikowanych. Przepis przypadnie do gustu także wielbicielom wszelkiego rodzaju zup!

Na jaką okazję?

Warzywna zupa to świetna propozycja na chłodniejsze dni.

Czy wiesz, że?

W ciągu ubiegłego wieku z terenów Stanów Zjednoczonych zniknęło aż 80 odmian kapusty, groszku i pomidora. Oznacza to, że tak ograniczona liczba gatunków jest bardziej podatna na działanie szkodników oraz niepożądanych zmian klimatycznych.

Dla urozmaicenia:

Dopraw zupę przyprawami lubianymi przez Ciebie i Twoich domowników. Możesz dodać do niej zarówno klasyczne zioła, takie jak majeranek czy bazylia, ale też ostrzejsze dodatki, na przykład chili.