
Składniki
6 szklanek
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
0.75 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
null
null
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.
Krok 2
Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.
Krok 3
Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.
Krok 4
Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.
Krok 5
Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej