
Składniki
6 szklanek
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
0.75 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
null
null
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.
Krok 2
Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.
Krok 3
Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.
Krok 4
Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.
Krok 5
Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej