PRZEPISY.PL

Zupa jagodowa

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • woda6 szklanek
  • olej1 łyżka
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • cukier6 łyżek
  • mleko0.75 szklanki
  • mąka1 szklanka
  • woda gazowana0.5 szklanki
  • cukier waniliowy1 opak
  • naleśniki:
  • świeże jagody600 g
  • Krok 1

    Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.
  • Krok 2

    Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.
  • Krok 3

    Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.
  • Krok 4

    Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.
  • Krok 5

    Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

12
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
3
Średnie
1
osoba dodała do Mniamlisty
30''
2
Średnie
0
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe