Zupa jagodowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

0.75 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

null

null

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.

Krok 2

Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.

Krok 3

Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.

Krok 5

Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej