Zupa jagodowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jagodowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

0.75 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

null

null

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.

Krok 2

Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.

Krok 3

Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.

Krok 5

Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej