Zupa jagodowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jagodowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

0.75 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

null

null

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksuj i usmaż naleśniki.

Krok 2

Każdy naleśnik posyp cukrem i zwiń w rulonik. Ruloniki pokrój na plasterki ok. 1 cm i ułóż je w głębokim talerzu.

Krok 3

Umyte jagody zalej wodą, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Sok z jagód przelej przez sito do osobnego garnka, a rozgotowane jagody przetrzyj przez sito i wymieszaj z sokiem.

Krok 5

Zupę jagodową dosłodź do smaku, rozlej do talerzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jagodowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej