
Składniki
400 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
100 gramów
500 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
Krok 3
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
Krok 4
Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej