
Składniki
400 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
100 gramów
500 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
Krok 3
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
Krok 4
Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej