
Składniki
400 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
100 gramów
500 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
Krok 3
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
Krok 4
Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























