
Składniki
400 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
100 gramów
500 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.
Krok 3
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.
Krok 4
Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej