Zupa z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

100 gramów

500 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory oczyść, opłucz, cienko pokrój i zalej częścią wywaru. Ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej pozostałym wywarem i ugotuj.

Krok 3

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a śmietanę wymieszaj z mąką.

Krok 4

Oba wywary z warzywami połącz, dodaj śmietanę i parówki. Zagotuj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej