
Składniki
50 gramów
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zalej zimną wodą i gotuj około godziny.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki razem z cebulą.
Krok 3
Warzywa dodaj do wywaru, dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania posól.
Krok 4
Wywar przecedź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej