Wywar z mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z mięsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej zimną wodą i gotuj około godziny.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki razem z cebulą.

Krok 3

Warzywa dodaj do wywaru, dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania posól.

Krok 4

Wywar przecedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej