Wywar z mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wywar z mięsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej zimną wodą i gotuj około godziny.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki razem z cebulą.

Krok 3

Warzywa dodaj do wywaru, dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania posól.

Krok 4

Wywar przecedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej