Gazpacho z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 sztuka

8 dekagramów

5 dekagramów

8 dekagramów

1 litr

3 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.

Krok 2

Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.

Krok 3

Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.

Krok 4

Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej