Gazpacho z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 sztuka

8 dekagramów

5 dekagramów

8 dekagramów

1 litr

3 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.

Krok 2

Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.

Krok 3

Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.

Krok 4

Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej