
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
125 mililitrów
1 sztuka
8 dekagramów
5 dekagramów
8 dekagramów
1 litr
3 łyżki
1 szczypta
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.
Krok 2
Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.
Krok 3
Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.
Krok 4
Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej