Gazpacho z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 sztuka

8 dekagramów

5 dekagramów

8 dekagramów

1 litr

3 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.

Krok 2

Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.

Krok 3

Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.

Krok 4

Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej