Gazpacho z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

1 sztuka

8 dekagramów

5 dekagramów

8 dekagramów

1 litr

3 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.

Krok 2

Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.

Krok 3

Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.

Krok 4

Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej