
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 opakowania
4 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.
Krok 3
Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.
Krok 4
Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.
Krok 5
Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.
Krok 6
Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.
Krok 7
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej