
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 opakowania
4 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.
Krok 3
Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.
Krok 4
Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.
Krok 5
Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.
Krok 6
Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.
Krok 7
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej