Zupa z fasoli i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasoli i chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

4 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.

Krok 3

Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.

Krok 4

Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.

Krok 5

Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 6

Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.

Krok 7

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej