Zupa z fasoli i chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

48

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

4 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.

Krok 3

Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.

Krok 4

Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.

Krok 5

Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 6

Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.

Krok 7

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej