Zupa z fasoli i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasoli i chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

4 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.

Krok 3

Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.

Krok 4

Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.

Krok 5

Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 6

Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.

Krok 7

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej