
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 opakowania
4 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.
Krok 3
Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.
Krok 4
Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.
Krok 5
Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.
Krok 6
Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.
Krok 7
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























