Zupa z fasoli i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasoli i chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

4 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.

Krok 3

Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.

Krok 4

Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.

Krok 5

Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 6

Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.

Krok 7

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej