Zupa z fasoli i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasoli i chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 opakowania

4 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, czosnek zmiażdż, pomidory pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż plasterki chorizo i wyjmij.

Krok 3

Zmniejsz ogień i zeszklij cebulę oraz podsmaż selera.

Krok 4

Dodaj czosnek, pomidory i dopraw papryką. Chwilę gotuj, po czym wlej bulion.

Krok 5

Włóż podsmażoną kiełbasę i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 6

Dorzuć fasolę i gotuj 5 minut.

Krok 7

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasoli i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z ogórkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej