
Składniki
50 dekagramów
30 dekagramów
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
3 szczypty
1 szczypta
4 łyżki
4 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.
Krok 2
Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.
Krok 3
Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.
Krok 5
Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej