Rozgrzewający krem z dyni z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewający krem z dyni z mango

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

3 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.

Krok 2

Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.

Krok 3

Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Krok 5

Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej