Rozgrzewający krem z dyni z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewający krem z dyni z mango

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

3 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.

Krok 2

Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.

Krok 3

Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Krok 5

Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej