Rozgrzewający krem z dyni z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewający krem z dyni z mango

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

3 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.

Krok 2

Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.

Krok 3

Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Krok 5

Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej