Składniki
50 dekagramów
30 dekagramów
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
3 szczypty
1 szczypta
4 łyżki
4 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.
Krok 2
Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.
Krok 3
Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.
Krok 5
Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej