Rozgrzewający krem z dyni z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewający krem z dyni z mango

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

3 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut wraz z pokrojonym w niedużą kostkę miąższem z dyni.

Krok 2

Dodajemy drobno posiekaną białą część pora oraz chili w paseczkach. Smażymy 5 minut, zalewamy przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu bulionem.

Krok 3

Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango (plaster mango zostawiamy do dekoracji). Dokładnie miksujemy blenderem.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, imbirem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Krok 5

Pestki dyni prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy kleksami śmietany, paseczkami mango i pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewający krem z dyni z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej