Krupnik tradycyjny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krupnik tradycyjny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.66 szklanki

null

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

Krok 3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

Krok 4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej