Krupnik tradycyjny

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.66 szklanki

null

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

Krok 3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

Krok 4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej