PRZEPISY.PL

Krupnik tradycyjny

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kasza jęczmienna perłowa0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie4 szt
  • liść laurowy1 szt
  • cebula1 szt
  • marchew2 szt
  • pietruszka1 szt
  • łodyga selera naciowego2 szt
  • seler100 g
  • masło2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie2 l
  • Krok 1

    Warzywa oczyść i obierz.
  • Krok 2

    Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  • Krok 3

    Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  • Krok 4

    Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  • Krok 5

    Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1135
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
200
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
282
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe