Krupnik tradycyjny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik tradycyjny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.66 szklanki

null

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

Krok 3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

Krok 4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej