Krupnik tradycyjny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik tradycyjny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.66 szklanki

null

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

Krok 3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

Krok 4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej