Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę włóż do garnka, zalej ok. 1 litrem wody, gotuj ok. 30 minut pod przykryciem.
Krok 2
Obierz warzywa. Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce jarzynowej. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej patelnię, podsmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż razem kilka chwil aż warzywa zaczną się złocić.
Krok 4
Wyjmij kiełbasę z wywaru i wsyp do niego żurek Knorr - rozmieszaj dobrze i zagotuj. Dodaj podsmażone warzywa i przyprawy - gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj z powrotem pokrojoną na kawałki kiłebasę.
Krok 5
Podawaj z odsmażonymi ziemniakami, posypując koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej