
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę włóż do garnka, zalej ok. 1 litrem wody, gotuj ok. 30 minut pod przykryciem.
Krok 2
Obierz warzywa. Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce jarzynowej. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej patelnię, podsmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż razem kilka chwil aż warzywa zaczną się złocić.
Krok 4
Wyjmij kiełbasę z wywaru i wsyp do niego żurek Knorr - rozmieszaj dobrze i zagotuj. Dodaj podsmażone warzywa i przyprawy - gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj z powrotem pokrojoną na kawałki kiłebasę.
Krok 5
Podawaj z odsmażonymi ziemniakami, posypując koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej