
Składniki
1 łyżeczka
1 opakowanie
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
100 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę włóż do garnka, zalej ok. 1 litrem wody, gotuj ok. 30 minut pod przykryciem.
Krok 2
Obierz warzywa. Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce jarzynowej. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej patelnię, podsmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż razem kilka chwil aż warzywa zaczną się złocić.
Krok 4
Wyjmij kiełbasę z wywaru i wsyp do niego żurek Knorr - rozmieszaj dobrze i zagotuj. Dodaj podsmażone warzywa i przyprawy - gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj z powrotem pokrojoną na kawałki kiłebasę.
Krok 5
Podawaj z odsmażonymi ziemniakami, posypując koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej