Żurek na gęsto, z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek na gęsto, z białą kiełbasą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę włóż do garnka, zalej ok. 1 litrem wody, gotuj ok. 30 minut pod przykryciem.

Krok 2

Obierz warzywa. Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce jarzynowej. Boczek pokrój w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej patelnię, podsmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż razem kilka chwil aż warzywa zaczną się złocić.

Krok 4

Wyjmij kiełbasę z wywaru i wsyp do niego żurek Knorr - rozmieszaj dobrze i zagotuj. Dodaj podsmażone warzywa i przyprawy - gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj z powrotem pokrojoną na kawałki kiłebasę.

Krok 5

Podawaj z odsmażonymi ziemniakami, posypując koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej