Żurek na gęsto, z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek na gęsto, z białą kiełbasą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę włóż do garnka, zalej ok. 1 litrem wody, gotuj ok. 30 minut pod przykryciem.

Krok 2

Obierz warzywa. Cebulę posiekaj, marchew zetrzyj na tarce jarzynowej. Boczek pokrój w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej patelnię, podsmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż razem kilka chwil aż warzywa zaczną się złocić.

Krok 4

Wyjmij kiełbasę z wywaru i wsyp do niego żurek Knorr - rozmieszaj dobrze i zagotuj. Dodaj podsmażone warzywa i przyprawy - gotuj na małym ogniu 5 minut. Dodaj z powrotem pokrojoną na kawałki kiłebasę.

Krok 5

Podawaj z odsmażonymi ziemniakami, posypując koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek na gęsto, z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej