
Składniki
10 dekagramów
1 opakowanie
750 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Wymieszaj Żurek Knorr z wodą według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku.
Krok 3
Kiełbaskę pokrój w kostkę i wrzuć do żurku, po czym gotuj przez 10 minut. Rozlej zupę do talerzy i włóż do niej pokrojone jajka. Posyp każdą porcję grubo mielonym pieprzem i udekoruj listkami świeżej pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żurek z jajkiem
Najprostsze rozwiązania kulinarne często są najlepsze. Proponowany przepis na żurek z jajkiem sprawdzi się jako smaczny codzienny obiad, ale również pyszna przystawka podczas przyjęcia. Danie możesz przygotować na bazie wywaru z włoszczyzny, z dodatkiem kiełbasy, na przykład białej lub wędzonej oraz liścia laurowego i ziela angielskiego. Dobrym rozwiązaniem będzie dodanie kilku plasterków wędzonego boczku – dzięki temu zupa stanie się bardziej wyrazista. Całość gotuj przez chwilę pod przykryciem. Do żurku dodaj drobno posiekany czosnek, a pod koniec gotowania dołącz także majeranek oraz świeżo zmielony czarny pieprz. Kiełbasę pokrój w plasterki. Żurek z jajkiem to zupa, którą możesz podawać zarówno w talerzach, jak i miseczkach chlebowych. Danie zaserwuj z jajkiem ugotowanym na twardo lub z kromką wiejskiego chleba na zakwasie. Do dekoracji użyj posiekanej natki pietruszki. Wypróbuj podany przepis na smaczny klasyczny żurek z jajkiem. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.

































