Żurek z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z jajkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 opakowanie

750 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Wymieszaj Żurek Knorr z wodą według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku.

Krok 3

Kiełbaskę pokrój w kostkę i wrzuć do żurku, po czym gotuj przez 10 minut. Rozlej zupę do talerzy i włóż do niej pokrojone jajka. Posyp każdą porcję grubo mielonym pieprzem i udekoruj listkami świeżej pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Angel Tra

    Angel Tra , 04.12.2015

    trochę średnie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Piwniuk

    Klaudia Piwniuk , 22.07.2015

    Super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • M. Marczyński

    M. Marczyński , 02.06.2015

    ale dobre!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek na wędzonce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żurek z jajkiemŻurek z jajkiem

Najprostsze rozwiązania kulinarne często są najlepsze. Proponowany przepis na żurek z jajkiem sprawdzi się jako smaczny codzienny obiad, ale również pyszna przystawka podczas przyjęcia. Danie możesz przygotować na bazie wywaru z włoszczyzny, z dodatkiem kiełbasy, na przykład białej lub wędzonej oraz liścia laurowego i ziela angielskiego. Dobrym rozwiązaniem będzie dodanie kilku plasterków wędzonego boczku – dzięki temu zupa stanie się bardziej wyrazista. Całość gotuj przez chwilę pod przykryciem. Do żurku dodaj drobno posiekany czosnek, a pod koniec gotowania dołącz także majeranek oraz świeżo zmielony czarny pieprz. Kiełbasę pokrój w plasterki. Żurek z jajkiem to zupa, którą możesz podawać zarówno w talerzach, jak i miseczkach chlebowych. Danie zaserwuj z jajkiem ugotowanym na twardo lub z kromką wiejskiego chleba na zakwasie. Do dekoracji użyj posiekanej natki pietruszki. Wypróbuj podany przepis na smaczny klasyczny żurek z jajkiem. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.