Składniki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
750 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.
Krok 2
Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej