Żurek z chrzanem

Autor: bernika

ratingratingratingratingrating

327

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

750 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.

Krok 2

Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej