Żurek z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z chrzanem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

750 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.

Krok 2

Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej