Żurek z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z chrzanem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

750 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.

Krok 2

Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej