Żurek z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z chrzanem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

750 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.

Krok 2

Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej