Wielkanocny żurek z boczniakami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

3.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w średnią kostkę, Gotujemy w trzech szklankach wody. Po 5 minutach dodajemy oczyszczone i pokrojone w cienkie paski boczniaki.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie.

Krok 3

Gdy ziemniaki i boczniaki będą miękkie, dodajemy rozprowadzony w pozostałej szklance wody żurek śląski ekspresowy oraz chrzan i przesmażoną cebulkę.

Krok 4

Doprawiamy do smaku majerankiem i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 5

Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny żurek z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej