
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
3.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w średnią kostkę, Gotujemy w trzech szklankach wody. Po 5 minutach dodajemy oczyszczone i pokrojone w cienkie paski boczniaki.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie.
Krok 3
Gdy ziemniaki i boczniaki będą miękkie, dodajemy rozprowadzony w pozostałej szklance wody żurek śląski ekspresowy oraz chrzan i przesmażoną cebulkę.
Krok 4
Doprawiamy do smaku majerankiem i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5
Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej