
Składniki
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę. Grzybki namocz we wrzątku i odstaw. Jajka ugotuj, obierz i przekrój na połowę.
Krok 2
Zawartość opakowania żurek domowy ekspresowy Knorr przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie gotowania dodaj namoczone grzybki, kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.
Krok 3
Podawaj z jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej