Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Grzybki namocz we wrzątku i odstaw. Jajka ugotuj, obierz i przekrój na połowę.

Krok 2

Zawartość opakowania żurek domowy ekspresowy Knorr przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie gotowania dodaj namoczone grzybki, kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Podawaj z jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej