Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Grzybki namocz we wrzątku i odstaw. Jajka ugotuj, obierz i przekrój na połowę.

Krok 2

Zawartość opakowania żurek domowy ekspresowy Knorr przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie gotowania dodaj namoczone grzybki, kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Podawaj z jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej