
Składniki
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę. Grzybki namocz we wrzątku i odstaw. Jajka ugotuj, obierz i przekrój na połowę.
Krok 2
Zawartość opakowania żurek domowy ekspresowy Knorr przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie gotowania dodaj namoczone grzybki, kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.
Krok 3
Podawaj z jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej