Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Grzybki namocz we wrzątku i odstaw. Jajka ugotuj, obierz i przekrój na połowę.

Krok 2

Zawartość opakowania żurek domowy ekspresowy Knorr przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie gotowania dodaj namoczone grzybki, kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku. Dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.

Krok 3

Podawaj z jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej