Kaszubska polewka kminkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubska polewka kminkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null

0.5 szklanki

null

1 łyżka

2 łyżki

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kminek przesmaż bez tłuszczu, alej połową rosołu Knorr i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę.

Krok 2

Przecedź przez sito, ponownie przełóż kminek do wywaru i zagotuj.

Krok 3

Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź śmietaną i odrobiną wywaru i połącz z resztą zupy.

Krok 4

Wymieszaj i podgrzej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubska polewka kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej