
Składniki
150 gramów
null
0.5 szklanki
null
1 łyżka
2 łyżki
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kminek przesmaż bez tłuszczu, alej połową rosołu Knorr i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę.
Krok 2
Przecedź przez sito, ponownie przełóż kminek do wywaru i zagotuj.
Krok 3
Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź śmietaną i odrobiną wywaru i połącz z resztą zupy.
Krok 4
Wymieszaj i podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej