
Składniki
150 gramów
null
0.5 szklanki
null
1 łyżka
2 łyżki
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kminek przesmaż bez tłuszczu, alej połową rosołu Knorr i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę.
Krok 2
Przecedź przez sito, ponownie przełóż kminek do wywaru i zagotuj.
Krok 3
Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź śmietaną i odrobiną wywaru i połącz z resztą zupy.
Krok 4
Wymieszaj i podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej