Polewka z wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka z wina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

750 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Wino połącz z wodą, a następnie zagotuj.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem i powoli wlewaj do wina. Szybko mieszaj trzepaczką.

Krok 4

Dodaj opłukane rodzynki i migdały. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej