Polewka z wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka z wina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

750 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Wino połącz z wodą, a następnie zagotuj.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem i powoli wlewaj do wina. Szybko mieszaj trzepaczką.

Krok 4

Dodaj opłukane rodzynki i migdały. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka z wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej