
Składniki
250 mililitrów
750 mililitrów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Wino połącz z wodą, a następnie zagotuj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i powoli wlewaj do wina. Szybko mieszaj trzepaczką.
Krok 4
Dodaj opłukane rodzynki i migdały. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej