
Składniki
250 mililitrów
750 mililitrów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Wino połącz z wodą, a następnie zagotuj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i powoli wlewaj do wina. Szybko mieszaj trzepaczką.
Krok 4
Dodaj opłukane rodzynki i migdały. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej