Polewka migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka migdałowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

10 łyżek

4 łyżki

0.5 sztuki

500 mililitrów

300 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj. Podduś na połowie masła*.

Krok 2

Do wywaru z karpia dodaj liść laurowy, ziele angielskie i piwo.

Krok 3

Zagotuj i wsyp podduszone na maśle migdały. Całość zmiksuj.

Krok 4

Z reszty masła i mąki przygotuj białą zasmażkę i zagęść nią zupę.

Krok 5

Dopraw solą, pieprzem, miodem i cukrem. Zabiel śmietaną. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej