Chłodnik z botwiny i ogórka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z botwinką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3 szklanki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

5 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.

Krok 3

Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej