Chłodnik z botwiny i ogórka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z botwinką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3 szklanki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

5 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.

Krok 3

Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej