
Składniki
null
1 łyżka
3 szklanki
4 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
1 sztuka
3 szklanki
5 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.
Krok 3
Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej