Chłodnik z botwiny i ogórka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z botwinką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3 szklanki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

5 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.

Krok 3

Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej