
Składniki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brzoskwinię obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Przełóż do wysokiego naczynia, wlej sok z cytryny, mleko, śmietanę, dodaj cukier i zmiksuj.
Krok 3
Przelej na schłodzony talerz, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną, podawaj natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej