
Składniki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brzoskwinię obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Przełóż do wysokiego naczynia, wlej sok z cytryny, mleko, śmietanę, dodaj cukier i zmiksuj.
Krok 3
Przelej na schłodzony talerz, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną, podawaj natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej