Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinię obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Przełóż do wysokiego naczynia, wlej sok z cytryny, mleko, śmietanę, dodaj cukier i zmiksuj.

Krok 3

Przelej na schłodzony talerz, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną, podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej