
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzamy i obieramy. Ze skórki obieramy również paprykę.
Krok 2
Wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, dodajemy oliwę i miksujemy blenderem.
Krok 3
Doprawiamy zupę do smaku i jeśli mamy ochotę chłodzimy nieco w lodówce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej