
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzamy i obieramy. Ze skórki obieramy również paprykę.
Krok 2
Wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, dodajemy oliwę i miksujemy blenderem.
Krok 3
Doprawiamy zupę do smaku i jeśli mamy ochotę chłodzimy nieco w lodówce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej