
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzamy i obieramy. Ze skórki obieramy również paprykę.
Krok 2
Wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, dodajemy oliwę i miksujemy blenderem.
Krok 3
Doprawiamy zupę do smaku i jeśli mamy ochotę chłodzimy nieco w lodówce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej